Annejole Jacobs – de Jongh | Mixed Media

Brigitte Bardot van Annejole Jacobs - de Jongh

Art & Pictures on Tour #2 ~ op bezoek bij een blije klant samen met kunstenares Annejole Jacobs – de Jongh.

Op de foto: Brigitte Bardot van Annejole (l), Nicky (r).

Samen met kunstenares Annejole hebben we dit prachtige doek van maar liefst 1m70 x 1m70 persoonlijk in Den Haag afgeleverd. Ik ontmoet graag creatieve mensen om mee van gedachten te wisselen over hun werk, drive en inspiratie, maar ik hou er uiteraard ook enorm van om blije klanten te ontmoeten.

 

Een kunstwerk van Annejole is direct herkenbaar en dat is natuurlijk heel bijzonder, dat ze zo’n specifieke, eigen stijl heeft ontwikkeld. Vanuit haar pittoreske atelier in de achtertuin in Kralingen, Rotterdam, timmert Annejole al zo’n 20 jaar succesvol aan de weg en verkoopt en verscheept ze haar moderne mixed media kunstwerken wereldwijd.

Annejole gebruikt vaak thema’s en series in haar vrije werk. En kleur! Meestal ontwerpt ze een kleurrijke achtergrond gecombineerd met een portret in zwart, wit en grijstinten op de voorgrond. Of andersom. Dit is precies wat haar werk zo herkenbaar maakt. En kleurrijk. De thema’s die ze toepast variëren van ‘steden’ tot ‘vrouwen van de wereld’ en van ‘liefdeskoppels’ tot ‘beroemde iconen’. Het doek op de foto is onderdeel van de serie ‘Take your time’ waarin Annejole Brigitte Bardot koos als icoon voor de jaren 60.

In 2019 won Annejole het tv-programma ‘Sterren op het doek’ met een portret van Matthijs van Nieuwkerk. Aan de ene kant was deze erkenning een bevestiging, een kroon op haar werk. Aan de andere kant bracht het haar ook op een hoger plan. Positieve reacties, veel aandacht en veel nieuwe opdrachten brachten haar nieuwe energie en inspiratie.

Persoonlijk houd ik erg van Annejole’s vrolijke, pop-art-achtige stijl. Ook is het erg leuk om iedere keer iets nieuws te ontdekken in de achtergrond, hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet. Annejole ontwerpt deze achtergronden digitaal achter haar computer. Ze verzamelt beelden, uitspraken, merken en mensen die te maken hebben met het thema waar ze mee bezig is en maakt daar een collage van. Daarna schildert ze het portret of onderwerp op de voorgrond met acrylverf en is het concept van een mixed media kunstwerk compleet.

Annejole was de allereerste kunstenaar die zich bij Art & Pictures aansloot bij de start. Natuurlijk hopen we deze mooie samenwerking nog lang voort te kunnen zetten.

Geïnteresseerd of geïnspireerd? Neem gerust contact met ons op.

error: