Ard Bodewes | Architectuurfotograaf

Ard Bodewes

Ard Bodewes | ARCHITECTUURFOTOGRAAF

Over Ard

Ard Bodewes is een Nederlandse architectuur fotograaf. Hij heeft een groot talent voor minimalistische composities, meestal zonder mensen, zodat het gebouw en zijn lijnen optimaal tot hun recht komen en de onverdeelde aandacht krijgen. Tijdens zijn reizen komt Ard regelmatig architectonische schatten tegen die hij vaak op verschillende momenten van de dag vastlegt omdat het licht natuurlijk invloed heeft op de uitstraling van het gebouw.

Zijn roots liggen in Nederland, hij studeerde aan de fotovakschool in Apeldoorn maar over het algemeen is hij een self made fotograaf. Optimaal gebruik makend van zijn grote passie voor creativiteit en detail probeert hij de aandacht van de kijker te trekken en de kijker in de foto te trekken door het effect van diepte toe te passen. Abstracte lijnen fascineren hem, evenals geometrie, ritme en kleur. Zijn ogen zijn voortdurend op zoek naar een ongewone invalshoek om te vangen. Naast het winnen van diverse prijzen publiceerde hij ook in diverse (architectuur)tijdschriften. Ard heeft ook deelgenomen aan de architectuurbiënnale van Venetië 2021.

 

 

Nicky over Ard

De architectuurfoto’s van Ard zijn een hele mooie aanvulling op de collectie van Art & Pictures. Hij heeft een ervaren oog en weet als geen ander te spelen met lijnen, vormen, schaduwen en diepte.