Arie van den Hout | Natuurfotograaf

Arie van den Hout en Nicky Huisman

Art & Pictures on Tour #4 ~ op bezoek bij Arie van den Hout

In the Picture: Arie (l), Nicky (r), de voormalige boswachterswoning van Arie op de achtergrond

Wat een voorrecht om de creatieve mensen met wie ik werk in hun eigen omgeving te mogen ontmoeten.

Deze keer ben ik op bezoek bij natuurfotograaf Arie van den Hout die momenteel in een prachtige voormalige boswachterswoning woont, hoe toepasselijk. Omringd door heide, bos en hun grote verscheidenheid aan bewoners, heeft Arie alles wat hij graag vastlegt met zijn lens binnen handbereik.

Al op jonge leeftijd doet hij niets liever dan de schoonheid van de natuur op film vast te leggen. Arie koopt zijn eerste camera op vijftienjarige leeftijd, sindsdien is hij ‘hooked’. Stap voor stap breidt hij zijn uitrusting uit, wordt zijn bereik groter en worden zijn foto’s steeds beter. Zijn intieme ontmoetingen met dieren, vooral vogels, in hun natuurlijke habitat vastgelegd op camera worden zeer gewaardeerd door een breed publiek, dus volgen exposities en artikelen.

En dat niet alleen, Arie deelt zijn liefde en kennis via workshops, hij schrijft columns over zijn persoonlijke avonturen in de natuur en hij nodigt aspirant-wildlife fotografen uit voor een privésessie in zijn Canadese kano in zijn geliefde Biesbosch.

Ik ben Arie dankbaar dat hij zijn verhalen over de schoonheid van de natuur met ons deelt en ik houd echt van het persoonlijke karakter van zijn foto’s. Door tegelijkertijd in de natuur te zijn en beelden vast te leggen heeft Arie zijn ware roeping gevonden. Bovendien is hij nog steeds en altijd in ontwikkeling als natuurfotograaf tot in de kern.

 

Geïnspireerd door Arie’s verhaal en geïnteresseerd in het kopen van zijn werk? Neem dan gerust contact met ons op.