Chris de Bode

Chris de Bode

Chris de Bode | Documentary

 

Chris de Bode is een Nederlandse documentaire fotograaf. Het gros van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. Chris probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. De mens staat altijd voorop in zijn werk ook al is die niet altijd zichtbaar in beeld. De mensen en daarvan afgeleide situaties stralen in zijn foto’s kracht en tegelijk kwetsbaarheid uit. Een visuele zoektocht naar verbinding die uitnodigt om verder te kijken dan het stereotype beeld waarmee we elkaar zo vaak tekort doen.

Chris werkt in opdracht voor hulporganisaties, kranten en tijdschriften maar ontwikkelt ook eigen projecten. De Bode werkt voor onder andere de UNHCR, Aidsfonds, Save the Children, National Geographic, British Red Cross, St Vluchteling en the Guardian. Zijn werk wordt over de hele wereld gepubliceerd. Chris heeft prijzen gewonnen bij World Press Photo, de Zilveren Camera, Alfred Fried Award en ook meerdere Lens Culture Portrait Awards.

 

Nicky: Ik ben erg onder de indruk van het werk van Chris en de manier waarop hij bijzondere beelden weet te maken in soms moeilijke omstandigheden, zoals bij deze meisjes.