Elena Gual | Paletmes Portretten

Elena Gual

ELENA GUAL | SPAANS KUNSTENARES

OVER ELENA

Omdat Elena haar passie voor kunst wilde ontwikkelen, verhuisde ze van Spanje naar Londen (UK) om een meer creatieve opleiding te kunnen volgen. In 2016 studeerde ze af aan de “Florence Academy of Art” waar ze een driejarige opleiding in academisch tekenen en schilderen afrondde.

Voortbouwend op de technieken die Elena daar leerde, heeft ze gewerkt aan de ontwikkeling van haar eigen stijl, waarbij ze ernaar streeft om de basisprincipes van academisch werk en klassieke schilders te omvatten. Ze probeert hun visie op anatomie, compositie en licht te vertalen naar haar eigen aanpak.

Als autodidactisch fotografe verkent Elena het verband tussen fotografie en schilderijen. Ze maakt schilderijen van haar eigen foto’s, maar er zijn ook gevallen waarin ze gelooft dat een foto niet kan worden verbeterd en moet worden gelaten zoals hij is.

 

NICKY OVER ELENA

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik Elena’s werk ontdekte. Zo krachtig en tegelijk ook zo elegant. Elena genoot een klassieke opleiding en heeft zeker haar eigen zeer kenmerkende stijl ontwikkeld. Met recht een rijzende ster.