Erik Sluijs | Nederlandse ontwerper

Erik Sluijs

Erik Sluijs | Nederlandse ontwerper

 

Erik Sluijs: “Als ontwerper ben ik altijd geforceerd op zoek naar toeval. Dat begint bij het materiaal. Ik vind het enorm interessant om vormen, technieken en materialen op een steeds wisselende manier toe te passen, zodat er steeds wisselende resultaten uitkomen. Dat kan gaan van het
frituren van pvc om het bewerkbaar te maken, tot het gieten van gips in een flexibele stof en door middel van het gewicht zijn eigen weg te laten vinden door een parcours van objecten. Wat daar dan precies uitkomt is elke keer weer anders en dat wil ik graag zo houden.

Met mijn werk ben ik bezig geweest met het ontleden van gebouwen en vormen. Van de minimale vorm die overbleef, maakte ik tekensjablonen geïnspireerd op verschillende bouwstijlen. Met die sjablonen heb ik een nieuwe vormentaal gevonden. Die vormentaal heb ik gecombineerd met mijn eindeloze materiaal-experimenten en dit resulteerde in de Wall Pieces serie. Al mijn werk is gemaakt van elfenbein gips, dat is een gipssoort dat ook gebruikt wordt voor beelden en ornamenten.”

Erik Sluijs is 26 jaar en studeerde in juni 2021 af als product ontwerper aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht.

Hij werkt vanuit zijn studio in Utrecht en is voornamelijk bezig met het bedenken van nieuwe mal technieken.

 

Nicky: het werk van Erik is vernieuwend en verfrissend, een zeer welkome aanvulling op de collectie van Art & Pictures.