Ineke Vaasen | Bloem en Portretfotografe

Ineke Vaasen

Ineke Vaasen | Bloem en Portretfotografe

Over Ineke

Ineke is een gepassioneerd ‘beeldmaker’ en ‘bloemsierkunstenaar’. Ze ontwerpt grootschalige bloemstukken die ze vastlegt op de gevoelige plaat en ze maakt bijzondere portretten. In haar fotoseries zijn bloemen een terugkerend element. De natuur, de seizoenen en de kleuren die daarbij horen inspireren haar elke dag. De afwisseling van portretten en bloemen zijn dan ook nauw met elkaar verweven. In de fotografie combineert zij deze facetten en zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos.

Ineke houdt van creatieve fotografie wat meer is dan alleen een foto maken. Het gaat om het vastleggen van emoties, een compositie en een sfeer met een mooie belichting, waarbij het belangrijk is dat de geportretteerde helemaal op haar gemak is. De shoot doet ze samen, soms met een visagiste en een styliste, in de studio of buiten in de natuur. Met oog voor kleur, licht en compositie mengt Ineke verschillende elementen tot een harmonisch geheel en worden de schoonheid en vergankelijkheid van bloemen en natuurlijke voorwerpen naar het niveau van kunst getild. De boodschap is vooral dat veel natuurlijke elementen vergankelijk zijn en Ineke laat dat door de lens aan de kijker zien in o.a. de bloemenportretten.

 

Nicky over Ineke

Toen ik Ineke’s werk voor het eerst zag was ik betoverd door de prachtige portretten die ze maakt, geïnspireerd door o.a. Oopjen van Rembrandt en zijn tijdgenoten. En zoals ook uit haar bloemenfoto’s blijkt, heeft Ineke echt een geweldig oog voor compositie.