Is kunst (te) duur?

Is kunst (te) duur?

Lieve lezers,

Veel mensen vinden kunst (te) duur en ik zou je daar graag anders naar willen laten kijken.

Het gaat om de bereidheid die je hebt om te betalen voor iets waarvan er maar 1 exemplaar is op de hele wereld. Of in het geval van een Limited Edition misschien 25  t e r  w e r e l d.  Zelfs een editie van 300 exemplaren is op ruim 8 miljard wereldburgers zeer exclusief, niet?

Als je het kunstwerk dan ook nog mooi, ontroerend of interessant vindt én het is een toevoeging aan je leven, je interieur of aan je collectie én je partner is het er mee eens dan is dat best wat waard. Toch!? En dit staat allemaal nog los van de tijd, kennis, kunde, passie en ervaring die door de kunstenaar in een kunstwerk is gestoken. Het bedenken van het concept, de voorbereidingen, het materiaalgebruik en dan nog de uitvoering; laag over laag, bijschaven, gieten, vijlen, kneden, schuren, schaven. Een kunstwerk maken, of het nu een sculptuur, foto, een installatie of een schilderij betreft, is een zorgvuldig tot stand gekomen creatie. Dat is buitengewoon waardevol.

Het is natuurlijk wel verstandig om van tevoren een budget te bepalen en je daar aan te houden, anders wordt kunst inderdaad alsnog (te) duur.

Hier onder vind je 3 schilderijen waarvan er maar 1 is op de hele wereld!

Op zoek naar iets bijzonders? Bel mij! En houd je budget bij de hand 🙂

Graag tot leuks!

Lieve groeten, Nicky

❧ If I could say it in words there would be no reason to paint 
Edward Hopper

Van dit schilderij is er maar 1 op de hele wereld! Wild Thoughts van Malou Kalay, nieuw online in de collectie van Art & Pictures. 100cm x 80cm, acryl op canvas. Kijk hier voor het werk van Malou.

Wild Thoughts | Malou Kalay

Van dit schilderij is er maar 1 exemplaar op de hele wereld. Gestalte van Barbara Houwers, 50cm x 40cm, acryl op canvas. Kijk hier voor het werk van Barbara.

Gestalte | Barbara Houwers

Van dit schilderij is er maar 1 exemplaar op de hele wereld. I AM van Nathalie Tappin. 120cm x 80cm, mixed media op canvas, ingelijst in een zwarte baklijst. Kijk hier voor het werk van Nathalie.

I am | Nathalie Tappin

DE KUNSTAGENDA

Evenement: Amsterdam Art Week 29/5 t/m 2/6 2024
Kunstbeurs: Art on Paper Amsterdam 9/5 t/m 12/5 2024
Kunstbeurs: Art Laren 14/6 t/m 16/6 2024
Tentoonstelling: Stedelijk Museum Amsterdam Maria Abramovic 16/3 t/m 14/7 2024

error: