Kill your Darlings

Soms wil je te graag, te snel, te veel.
Een van mijn persoonlijke valkuilen en ook het geval met de Women in Art Fair. Kill your darlings is dan de beste oplossing dus hebben we besloten het 3-daags art event te verplaatsen naar september. Maar de basis staat en het concept wordt erg goed ontvangen, dus het kan alleen maar mooier en beter worden:) Hierbij zodoende een vroege Save the Date: noteer 22-24 september alvast in je agenda en stay tuned!

Kill your darlings is van oorsprong een advies van schrijver en Nobelprijswinnaar William Faulkner voor auteurs; schrap datgene wat je zelf het mooist vindt of waar je het meest trots op bent voor een beter resultaat. Oorspronkelijk bedoeld om vastlopen of – erger nog – een writersblock – te voorkomen. Inmiddels wordt het motto voor vele andere doeleinden gebruikt en gaat het basically om het maken van moeilijke keuzes zodat alleen het allerbeste overblijft. Wat mij betreft een van de betere life lessons.

De art fair heeft er wel voor gezorgd dat er veel mooi nieuw werk online staat. Van kunstenares Barbara Houwers bijvoorbeeld, heerlijk kleurrijk. En van Madelon Dielen, de eerder aangekondigde drone pilot. En van Laura Notari, abstract en powerful. Enjoy!

Lieve groeten, Nicky
nicky@artandpictures.nl

Verbondenheid en communicatie zijn terugkerende thema’s in het werk Barbara Houwers. Haar techniek bestaat uit krachtige lijnen, expressieve gebaren en ingetogen basiskleuren met een duidelijk aanwezige accentkleur.
Bekijk hier het werk van Barbara.

Blush | Barbara Houwers
Kleine Gestalte | Barbara Houwers

Laura Notari schildert intuïtief en vrij, ze is van mening dat kunst de manier waarop we denken kan veranderen. Ze schildert om zichzelf uit te drukken, maar het is ook belangrijk voor haar om iets te moois creëren.
Bekijk hier het werk van Laura.

Taboo and Emotional Ambivalence I van Laura Notari
Taboo and Emotional Ambivalence II van Laura Notari

Jaar na jaar zoekt drone pilot Madelon Dielen naar plekken in de natuur die een opvallend contrast laten zien. Dit kunnen kleuren, vormen, lijnen of patronen zijn. De puurheid, rust en schoonheid van het Arctisch gebied hebben haar hart veroverd.
Bekijk hier het werk van Madelon.

Ancient Volcanoes | Madelon Dielen
Blue Hot Spring | Madelon Dielen
error: