Loui Jover | Australische Kunstenaar

Loui Jover

LOUI JOVER | AUSTRALISCHE KUNSTENAAR

OVER LOUI

Loui Jover is afkomstig uit Queensland Australië en is fulltime kunstenaar. Hij werkt voornamelijk met inkt op papier maar ook met olie- en acrylverf en hij maakt graag collages. Loui tekent al sinds zijn kindertijd en waar andere kinderen op een bepaald punt in hun ontwikkeling stoppen met tekenen heeft hij dat nooit gedaan. Hij tekent elke dag obsessief en vult schriften vol met schetsen, ideeën, cartoons en tekeningen.

Zijn tekenvaardigheden hebben zich dus in een natuurlijke progressie ontwikkeld waardoor hij in staat is om vrijelijk verschillende stijlen en technieken toe te passen. Loui studeerde Commerciële en Grafische Kunst en heeft een advanced certificate in Visuele Communicatie.

Jover heeft een tweede studio in Fitzroy Melbourne waar hij meerdere keren per jaar komt om street art te maken, samen met zijn vrouw Fee en dochter Jazz. Als kind emigreerde hij met zijn ouders van Europa naar Australië. “Ik heb veel gereisd over de hele wereld, `the rest is yet to come´.”

 

NICKY OVER LOUI

Loui’s tekeningen zijn zo cool en zijn werk is zo omvangrijk en divers, het is bijna niet te geloven dat al deze creativiteit van één en dezelfde persoon komt.