Maarten Goes | Nederlandse Fotograaf

Maarten Goes | Dutch Photographer

Maarten Goes | Nederlandse fotograaf

 

Over Maarten

Maarten Goes is een Nederlandse fotograaf uit Amsterdam. Als kind was Maarten al een actieve gebruiker van de camera en gefascineerd door de vele mogelijkheden. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij op latere leeftijd naar de Foto Vakschool ging. Vanaf dat moment werkt hij intensief aan de ontwikkeling van zijn gevoel voor het maken van fantasietaferelen. Maarten werkt zowel in zijn studio als daarbuiten en zijn streven is om onderscheidende, opmerkelijke beelden te creëren. Met zijn aanpak daagt hij de kijker graag uit en laat hij hem zich afvragen: is het fantasie of werkelijkheid? Dit blijkt zeer gewaardeerd te worden.

 

Maarten richt zich het liefst op zijn vrije werk. Bij aanvang van een nieuw project heeft hij vaak een sterk idee van het eindresultaat, maar gedurende het proces van spelen met de camera, het object en de nabewerking, verandert zowel het idee als het resultaat en ontwikkelt zich meestal tot iets nog beters. Maarten ervaart het proces van post-editing als een tweede manier van creatieve expressie. Uiteindelijk creëert iedere kijker zijn eigen verhaal; de verbeelding heeft vrij spel. Dat is wat fotografie zo interessant maakt.

Nicky over Maarten

Bij het werk van Maarten vraag je je af waar je nou precies naar kijkt. Is het een foto of een schilderij? Het intrigeert en je wilt nog eens goed kijken. En dat is nu precies de bedoeling. Cool als een fotograaf dat kan bereiken.