Madelon Dielen

Madelon Dielen | Drone Fotograaf

Madelon Dielen | Drone fotograaf

 

Jaar na jaar zoekt drone piloot Madelon Dielen intensief naar plekken in de natuur die een opvallend contrast laten zien. Dit kunnen kleuren, vormen, lijnen of patronen zijn. De puurheid, rust en schoonheid van het Arctisch gebied hebben haar hart meer dan een decennia geleden veroverd. Madelon gaat zo vaak als kan naar het noorden om te dwalen door wijdse, vulkanische landschappen met alleen een camera, een drone en een tent; op zoek naar bijzondere en unieke plekken. Ze leeft dan wekenlang in een tent of vanuit de achterbak van een auto. Alleen, in desolate vulkanische steppe en grillige berglandschappen en wachtend op de juiste omstandigheden en het juiste licht. Het verrassende en abstraherende beeld dat zij probeert te laten ontstaan door te fotograferen en filmen vanuit een hoog perspectief hebben haar sinds 2019 in de greep.

Ze hoopt met haar werk mensen te verwonderen én hen daarnaast bewust te maken van de ongekende schoonheid- maar ook kwetsbaarheid van onze natuur.

Na haar opleidingen aan de Fotoacademie en de Fotovakschool in Amsterdam, en haar specialisatie reportage- en documentairefotografie is Madelon al snel les gaan geven en inmiddels runt zij al meer dan 15 jaar met veel succes haar eigen fotovakschool in de gemeente Hoorn. Zij deelt daar haar kennis van – en passie voor – fotografie met zowel beginnende als professionele fotografen. Jaarlijks organiseert en begeleidt zij tientallen cursussen, workshops, masterclasses en fotoreizen naar landen als IJsland, Noorwegen en Schotland en naar fotogenieke steden als New York, Londen of Venetië. Daarnaast geeft zij lezingen bij fotoverenigingen, scholen en bedrijven, verzorgt zij bedrijfscursussen en teambuilding dagen en fotografeert zij in opdracht van voornamelijk de zakelijke sector en een aantal magazines.

error: