Marcelle Schoenmaker | Live Painter

MARCELLE SCHOENMAKER | LIVE PAINTER

 

OVER MARCELLE

 

Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is Marcelle Schoenmaker vrijwel direct begonnen met lesgeven in haar eigen atelier in Blaricum.

Met een solide basis van zo’n 25 jaar modeltekenen en live schilderen op evenementen, heeft Marcelle haar werkgebied uitgebreid en zijn dans, muziek en mode een nieuwe bron van inspiratie geworden.

De kunstenares werkt het liefst live, dicht bij het podium of per zoom voor shows en evenementen in het buitenland.  Het creatieve proces van een optreden geeft haar werk de energie die ze wil laten zien. De tijdsdruk van een voorstelling zorgt ervoor dat ze heel direct en geconcentreerd kan werken. Als de voorstelling is afgelopen, stopt ze met tekenen, haar werk is dan af. Marcelle zal zelden of nooit een tekening aanpassen of verbeteren bij thuiskomst. Haar atelier thuis wordt vooral gebruikt om les te geven, zelf werkt ze er zelden.

Marcelle experimenteert graag met allerlei materialen en gebruikt acrylinkt, potlood, pastel en aquarel in haar tekeningen.

 

 

 

Nicky over: Ik heb het werk van live painters altijd enorm bewonderd en ik ben super enthousiast over het werk van Marcelle. Ik hou van haar stijl en de flair in haar werk. De tekeningen zijn levendig en ook een beetje mysterieus. Geweldig om Marcelle bij Art & Pictures te hebben.

Marcelle Schoenmaker Live Painter