Michel Poort | Kunstenaar HeartBeats

Michel Poort

Michel Poort | Kunstenaar HeartBeats

Michel Poort (1960) is zo’n zestig uur per week in zijn atelier te vinden. Hier maakt hij zijn harten met allerlei materialen; hout, metaal, klei, papier, hars, was. Beelden, die daarna worden gefotografeerd en afgedrukt op metaal en hun weg vinden naar liefhebbers in binnen- en buitenland.

Michel: “Ik ben – letterlijk en figuurlijk – een hartenmaker, die de wereld weer kloppend wil maken.”

Michel bereikte in 2015 een dieptepunt. Hij verloor zijn liefde, zijn geld en zijn passie voor de kunst. Of zoals hij het zelf omschrijft, ‘hij was wel klaar met het leven’. Een toevallige ontmoeting in de jungle op Bali verandert alles. Na maanden van zelfonderzoek keert hij huiswaarts met maar één hartenwens: de wereld weer kloppend maken. Sindsdien heeft Michel zijn kunst gewijd aan het hart, een passie in een veelvoud van kleuren, materialen en afmetingen. Hij zegt het zo:

“Ik zeg niet dat ik mijn leven heb gegeven aan de kunst
Ik zeg liever dat het hart mij mijn leven heeft teruggegeven.”

Michel Poort is geboren in Hilversum en studeert na zijn middelbare schooltijd enige jaren aan de Artibus in Utrecht en later de Ruud Wacker Academy . Poort werkt in Utrecht en zijn harten ‘kloppen’ over de hele wereld.

 

Nicky over Michel: Het is een groot voorrecht om samen te mogen werken met Michel, een zeldzaam bevlogen en gepassioneerde (harten)man en kunstenaar.