Mijn eerste grote liefde

Mijn eerste grote liefde

Mijn eerste grote liefde

Op mijn 19e ging ik in de lente een week naar Parijs. Iedereen zou dat moeten doen, formidable!

Het was een georganiseerde kunstreis en alle belangrijke musea en tentoonstellingen van dat moment stonden op de agenda. Kunst had toen zeker al mijn belangstelling, vandaar de reis, maar ik wist er nog niet zo veel van.

Het allereerste museum dat wij bezochten was het Musée d’Art Moderne de Paris. Onvoorbereid en onbevangen liep ik de ´Salle Dufy´ binnen en mijn mond viel open. Ik zag prachtige kleuren, olympische goden en een geschilderd verhaal van maar liefst 600m2. Zoiets had ik nooit eerder gezien, het was overweldigend; de geschiedenis van elektriciteit geschilderd door Raoul Dufy voor de Wereldtentoonstelling van 1937. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. De rest van de week maakte ik kennis met nog talloze andere kunstschatten, er ging een prachtige wereld voor mij open. Dat ik jaren later mijn eigen galerie zou hebben leek toen nog ondenkbaar maar het zaadje is absoluut geplant in die ene lenteweek in Parijs.

Welke plek of kunstenaar was jouw eerste grote liefde? Laat het ons weten, dan hebben wij een verrassing voor je én kom je misschien met je verhaal in de volgende nieuwsbrief van Art & Pictures.

Liefs, Nicky

Eigenaar Art & Pictures
nicky@artandpictures.nl

Mijn eerste grote liefde: Raoul Dufy

Tip: tegenwoordig kun je ook dineren in de indrukwekkende ´Salle Dufy´, imagine that!

Cadeautje: bij iedere bestelling t-m 14 februari een gratis fotoboek. Mail ons op info@artandpictures.nl voor deze speciale actie.

Nieuw in de collectie van Art & Pictures

Tennis Kunst van Melle van Gemerden

Voormalig ATP proftennisser en nr 1 van Nederland Melle van Gemerden liet zich inspireren door de vrolijke sfeer in het werk van David Hockney. Dit past hij toe in zijn digitale kunstwerken en combineert deze met de prachtige, warme kleuren uit het Spaanse Marbella, waar hij momenteel woont en werkt. Zo krijgen we een kleurrijk inzicht in zijn dagelijkse leven op de tennisbaan.

Nicky: ‘Misschien is het omdat ik zelf ook tennis maar het werk van Melle heeft zo’n fijne, vrolijke vibe. Daarbij is zijn levensverhaal natuurlijk uniek, van proftennisser naar kunstenaar van tennisbanen! Check zijn werk in de online collectie van Art & Pictures: Tennis Art

Four Courts by Day | Courtesy to Hockney
Two courts by Night | Courtesy to Hockney

Artists give people something 

they didn’t know they were missing

~

Daniel Pink

Sneak peek! Binnenkort in de collectie van Art & Pictures.
Meer over dit werk en de kunstenares in de volgende nieuwsbrief.

The Pink Dress by Marcelle Schoenmaker
error: