´Mijn´ NFT Artist

´Mijn´ NFT Artist

Art & Pictures Online Gallery For Interior Art

‘Mijn’ NFT artist

En ineens breekt er dan een van de populaire fotografen waar ik mee samenwerk door als NFT artist; de Belgische Nicolas BetsIk hoorde de grijns op zijn gezicht door de telefoon. ‘It’s really crazy, Nicky, but so much fun,’ zegt hij in Engels met een zwaar Frans accent.

Gelukkig wist ik wat een NFT was toen hij belde, dankzij een van mijn puberzonen die het een tijdje nergens anders over had. Dat heeft af en toe dus ook voordelen;)
En met mijn nuchtere gedachte: ‘Dit is zoiets ongrijpbaars en gaat om zo buitensporig veel geld, het waait vast snel weer over,’ sloeg ik dus volledig de plank mis.

Even technisch: een NFT (non-fungible token) is een niet-vervangbaar eigendomsbewijs van bijvoorbeeld een digitaal kunstwerk. Deze tokens hebben een unieke ID die staat geregistreerd in de blockchain, een soort ketting van meerdere gekoppelde databases. Hierdoor is de herkomst van iedere NFT traceerbaar: de maker, voorgaande eigenaren en wat deze ervoor hebben betaald. Transparant en niet veranderbaar; je kan niet zomaar een nulletje achter de waarde plakken dankzij deze blockchain technologie.

NFT’s worden aangeboden op speciale marketplaces waarvan OpenSea op dit moment de meest bekende is. Ook veilinghuizen als Christie’s en Sotheby’s hebben inmiddels NFT-veilingen. Wereldsterren als Shawn Mendes en Snoop Dog brengen NFT’s uit, modemerken als Gucci en Burberry maken NFT’s evenals voetballers Frenkie de Jong en Lionel Messi… Het is echt een enorme hype.

Van ‘mijn’ fotograaf Nicolas Bets is het een hele slimme zet. De overstap naar het maken van NFT’s is klein voor een fotograaf die al helemaal thuis is in digitale (foto)kunst. Bovendien heeft hij met zijn werk al voldoende draagvlak gecreëerd en een grote fanbase opgebouwd.

Het goede nieuws voor iedereen die in het verleden werk heeft gekocht van Nicolas Bets is dat het een goede investering is geweest; zijn hele oeuvre is in waarde gestegen. Het minder goede nieuws voor wie nu belangstelling heeft in zijn werk: zijn hele oeuvre is in waarde gestegen. De foto’s van Nicolas Bets zijn nog steeds verkrijgbaar bij Art & Pictures, in een iets andere prijsklasse maar Limited Editions, gesigneerd en inclusief certificaat, dat dan weer wel.

‘About last week’

De rondleiding in het Depot van Museum Boijmans van Beuningen was een groot succes! Wat een leuke enthousiaste groep! Op veler verzoek heb ik een nieuwe rondleiding gereserveerd: vrijdag 1 juli van 14-15 uur. Mail je mij als je (weer) mee wilt? nicky@artandpictures.nl

Mafia Al Dente by Nicolas Bets

Mafia al Dente: briljante foto van Nicolas Bets, hoe langer je kijkt des te meer je ziet. Nu ook verkrijgbaar als NFT.

Save the Date | Kunstbeurs Art Laren | 17-19 juni 2022
Art & Pictures neemt deel aan de 26e editie van Art Laren, een sfeervolle kunstbeurs op de historische Brink in Laren. Kom je gezellig langs?

kunstenares Annejole Jacobs – de Jongh zal aanwezig zijn bij Art & Pictures tijdens Art Laren

Jole (Annejole Jacobs – de Jongh) maakt moderne mixed-media kunstwerken ‘met een verhaal’. Als vrij werk en in opdracht voor particulieren en bedrijven. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maakt zij een ontwerp en in een mix van print en schilderwerk zet zij dit vervolgens op doek. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die Jole over het betreffende onderwerp verzamelt. De beelden die zij gebruikt zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

Sixties with Brigitte Bardot
De Rotterdammers

Ook zal er werk van kunstenares barbara houwers te zien zijn bij Art & Pictures Tijdens art laren

Barbara Houwers is al zo´n 30 jaar een succesvolle Nederlandse kunstenares en werd bekend met haar schilderijen van menselijke figuren, veelal geschilderd in ingetogen aardetinten. De menselijke figuur domineert het oeuvre van Barbara Houwers. Dit was al het geval in haar vroege autonome werken toen zij begin jaren negentig debuteerde na haar opleiding aan de HKU Academie. In haar schilderijen uit die periode zien we vooral gestileerde en geïsoleerde mensfiguren. Door de menselijke figuur te combineren met vormen en kleuren, ontstaat een levensverhaal waarin emoties en ervaringen uit dat leven tot uitdrukking komen.

Partners 1 by Barbara Houwers
Partners 2 by Barbara Houwers
error: