
Nathalie Tappin | Mixed Media Street Art
Maak kennis met Nathalie Ayesha Tappin, een veelzijdig creatief talent afkomstig uit Barbados maar opgegroeid in Rotterdam, Nederland, waar haar moeder een kunstgalerie runde. Haar vroege blootstelling aan de kunstwereld wakkerde haar passie voor creativiteit aan.
Nathalie’s educatieve reis leidde haar door de studie Creatieve Communicatie in Rotterdam, een korte periode aan de Rietveld Academie in Amsterdam en een opleiding Grafisch Ontwerpen aan MK24, eveneens in Amsterdam.
Haar carrière bracht haar in de reclamebranche, maar haar ware ambitie was altijd om fulltime kunstenaar te worden. Ze streeft deze droom ijverig na en cultiveert haar kenmerkende stijl en artistieke taal.
Nathalie’s kunst omvat verschillende media, waaronder acryl, aquarel, stiften, potloden en onconventionele materialen zoals oude tijdschriften en versleten spijkerbroeken. Ze vindt overal inspiratie, uit de meest onverwachte bronnen, en kleuren vormen een centraal element in haar creatieve proces.
De iconische gezichten in haar kunstwerken zijn al sinds haar kindertijd bij haar en dienen als symbolische figuren die moeiteloos uit haar verbeelding vloeien. Soms combineert ze deze personages met tot nadenken stemmende tekst. Hierdoor biedt ze de kijkers een stimulerende uitdaging met beknopte, impactvolle uitspraken die resoneren met haar eigen ervaringen en emoties. Haar creaties zijn een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van haar innerlijke wereld, verrassen vaak zelfs zichzelf en fungeren als vensters naar haar onderbewustzijn.
Nathalie beschrijft haar werk als kleurrijk, speels en authentiek en opereert intuïtief, waarbij ze zichzelf ziet als waarnemer in het artistieke proces. Hoewel haar stukken chaotisch lijken, zijn ze creatief georganiseerd. Ze gebruikt graag levendige kleuren om haar positieve energie over te brengen en tegelijkertijd diepere lagen van zichzelf te onthullen. Deze dualiteit nodigt kijkers uit om haar kunst op hun eigen unieke manier te interpreteren en er verbinding mee te maken, waardoor ze worden aangemoedigd hun verbeeldingskracht de vrije loop te laten.