Nicolas Bets | Allround fotograaf & (NFT) kunstenaar

Nicolas Bets

Nicolas Bets | Allround Fotograaf & (NFT) Kunstenaar

Over Nicolas

Modefotograaf en meester van geënsceneerde fotografie Nicolas Bets is een rijzende ster.

Bets werd geboren in België en verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Parijs. Bets had de ambitie om artistiek fotograaf te worden, net als zijn moeder. Toen Nicolas Bets in de jaren ’90 naar Parijs verhuisde, begon hij eerst als assistent te werken voor de fotografen Jean-Daniel Lorieux en
Clara Wickrath. Gedurende de zeven jaar dat hij bij deze beroemde fotografen werkte, leerde hij veel vaardigheden, vooral
met betrekking tot geënsceneerde modefotografie en de combinatie van timing, details en humor.

Nicolas Bets heeft de gave om verhalen te vertellen door middel van zijn foto’s, waarschijnlijk omdat hij ook werkzaam is als regisseur bij grote reclamecampagnes. Bets houdt vooral van composities met mensen in een film-achtige setting waarin hij de fun factor combineert met estheticisme.

Tegenwoordig maakt Nicolas Bets zeer succesvol NFT’s en werkt voor de mode-industrie en in de reclame, waar hij spectaculaire foto’s maakt van producten en merken.

Bets werkt als mode- en/of reclamefotograaf voor merken als Kenzo, Nissan, Lacoste, Puma, Ing, Merrel, Desigual, Bob Sinclar, Yamamay, Wad magazine, Vanity Fair, Photo, Code d’accès, Rosebuzz en Tecknicart.

Mode fotograaf Nicolas werkt en woont in Parijs. Hij is geboren in België en verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Parijs met de ambitie om artistiek fotograaf te worden, net als zijn moeder. Hij werkte met verschillende beroemde fotografen en leerde veel vaardigheden, vooral die met betrekking tot geënsceneerde modefotografie en de verbazingwekkende combinatie van extreme timing, diepgaande details en humor. Elk van zijn foto’s is een uitnodiging tot lichtheid, een ode aan kleuren en getuigt van een ware beheersing van fotografiesessies: van de studio’s tot de woestijn, van het zwembad tot de interieurs, Nicolas’ speelterrein kent geen grenzen.

 

Nicky over Nicolas

Het eerste wat me opviel in Nicolas’ fotografie is de fun-factor. Zijn werk is kleurrijk, onconventioneel en sexy. Hij weet precies hoe hij die onverwachte invalshoek in zijn werk moet krijgen, echt een geweldige kunstenaar.

error: