Petra Meikle de Vlas

Petra Meikle de Vlas

PETRa meikle de vlas

Geïnspireerd door de wateren om haar heen maakt de Australische kunstenares Petra Meikle de Vlas mixed media-werken in haar studio aan de kust op ongeveer 25 km van het prachtige Great Barrier Reef.

Petra volgt zelden de conventionele kunstmethoden en heeft technieken ontwikkeld die verschillende effecten creëren die sterk lijken op rif- en oceaanachtige formaties. De textuur is het blootliggende rif en de rotsen, vloeibare verf is het water, de spuitfles is de kracht van de natuur zoals regen, de haardroger is de wind, de steekvlam is de zon, de zwaartekracht (het bord heen en weer kantelen) is het tij. Petra experimenteert voortdurend met verschillende methoden en hulpmiddelen en leert voortdurend.

Naast penselen gebruikt ze haar handen, luchtpistolen, spuitflessen, een gasbrander en de zwaartekracht. Petra werkt meestal op grote formaten en ‘beeldhouwt’ haar schilderijen, te beginnen met een bord waarop ze verschillende materialen op elkaar legt.

De resultaten van het toepassen van mixed media, waarbij de chemie tussen pigmenten dynamische composities creëert terwijl ze aantrekken en afstoten, wat resulteert in prachtige formaties. Elk werk kan meerdere lagen hebben, te beginnen met de originele laag op de plaats gegoten verf.