Santiago Borja | The Stormpilot | Piloot & Fotograaf

Santiago Borja, The Stormpilot

Santiago Borja | The Stormpilot | Piloot en Fotograaf

Over Santiago

Santiago Borja is geboren, getogen en woonachtig in Quito, Ecuador. Hij is piloot bij een grote luchtvaartmaatschappij in de regio. Hij vliegt al jaren langeafstandsvluchten tussen Amerika en Europa, en gedurende die jaren heeft Santiago een ware passie ontwikkeld voor fotografi, de natuur en onze planeet.

Voordat hij piloot werd, studeerde Santiago Software Systems Engineering in Quito, Ecuador aan de Pontificia Universidad Católica del Ecuador. Hij studeerde af als beste van zijn jaar. Daarna werkte hij een paar jaar aan de ontwikkeling van Software voor zowel publieke als private organisaties, zowel in Ecuador als op afstand in de VS. Santiago creëerde onder meer mobiele Android en iOs software voor vlucht- en cabinepersoneel.

Santiago Borja is een verkeersvlieger en vliegt momenteel met een Boeing 767 tussen Amerika en Europa. Hij vliegt al 10 jaar in dit specifieke vliegtuig. In het begin van 2015, leerde hij zichzelf te fotograferen. Santiago ging zich vervolgens specialiseren in weer en stormen. De laatste tijd probeert hij nieuwe stijlen uit zoals astrofotografie, landschap & portretten.

 

Nicky over Santiago

Door Santiago’s boek (helaas uitverkocht) werd ik verliefd op zijn geweldige foto’s van luchten, wolken en stormen. Ik besloot Santiago te benaderen om samen te werken en dat wilde hij! Ik ben erg trots op deze bijzondere lange-afstands-samenwerking.