Sime Eskinja | Modefotograaf

Sime Eskinja

Sime Eskinja | Modefotograaf

Over Sime

Modefotograaf Sime Eskinja, momenteel woonachtig in Parijs, is geboren in 1979 in Kroatië. Na zijn studie aan de School for Architecture, waar hij een prestigieuze graad in industrieel ontwerp behaalde, ontdekte hij fotografie toen hij op 23-jarige leeftijd werkte als model. Sindsdien heeft Sime Eskinja zich ontwikkeld tot een succesvol modefotograaf en heeft hij deelgenomen aan vele tentoonstellingen. Zijn fotografie is uiterst sensueel maar verfijnd. Veel van zijn zwart-wit foto’s zijn gepubliceerd in modetijdschriften en hij heeft meegewerkt aan grote reclamecampagnes.

Zijn grote voorbeeld en mentor, de non-conformistische kunstenaar Helmut Newton, initiator van wat in de fotografie “porno chic” is gaan heten, zei: ´Nothing is more revealing than nudity, even when it´s dressed´. Door het gebruik van zwart-wit in combinatie met perfecte belichting, benadrukt Sime met zijn lens de natuurlijk schoonheid van zijn modellen. Hij fotografeert graag vrouwen met een uitzonderlijk charisma, en ondanks het soms provocerende karakter van zijn werk, symboliseert hij hiermee tevens de vrijheid van de vrouw.

 

Nicky over Sime

Via het beeldschone model Tanja maakte ik kennis met modefotograaf Sime en zijn zwart-wit modefotografie. Zijn werk is zo cool. ‘Take me to Church’ is een van mijn favorieten, een beetje mysterieus en zó elegant, kenmerkend voor Sime’s fotografie.