The Art of Nature?

The Art of Nature?

In deze eerste KunstBlog van 2023, een nieuw jaar vol nieuwe avonturen, breng ik graag een ode aan de natuurfotograaf. Als je de natuur kunt vastleggen op jouw eigen authentieke manier en daarmee mensen kunt raken is dat een wonderlijk knappe prestatie. Vind ik. Is het kunst? Jazeker, voor mij is the Art of Nature. En daarom heb ik er een paar in de collectie, natuurfotografen, met ieder een geheel eigen signatuur.

En met ieder een geheel eigen werkwijze. Zo heb ik een nieuwe fotografe, Madelon Dielen (binnenkort online) die vertelt dat ze op IJsland soms dagenlang in een tentje zit te wachten op de juiste weersomstandigheden voor het perfecte shot. Of net op haar gasstelletje staat te koken als de zon doorbreekt of de wind draait en ze alles uit haar handen laat vallen om haar drone de lucht in te sturen. Geweldig vind ik dat.

Natuurfotograaf Arie van den Hout zit graag ontspannen genietend op het water in zijn Canadese kano en legt vast wat er op zijn pad komt, want als je de natuur gewoon zijn gang laat gaan gebeuren er vanzelf spectaculaire dingen. En dat legt Arie dan weer op spectaculaire wijze vast.

Een paar van mijn favoriete natuurfoto’s zie je hieronder, geniet ervan.

Graag deel ik nog iets bijzonders. Want weten jullie nog dat ik in mijn tweede KunstBlog schreef over Mijn Spaanse vriendin? Het schilderij ‘Le doigt sur la joue’ van Kees van Dongen is nu te zien in Singer Laren! Voor mede-liefhebbers van Kees van Dongen heb ik een rondleiding gereserveerd op donderdag 23 februari om 14 uur. Laat je weten als je mee wilt? Ik heb nog maar 8 plekjes dus wees er snel bij!

Ook krijg ik nog steeds veel vraag naar de rondleidingen in het Depot van Boijmans van Beuningen. Laat me weten als je mee wilt, ik zal reserveren als ik 10 nieuwe aanmeldingen heb.

Dus graag tot leuks!

Nicky
nicky@artandpictures.nl

Kees van Dongen
Depot Boijmans van Beuningen

❧ I found I could say things with colors and shapes that I couldn’t say any other way ❧
Georgia O’Keeffe

Contouren IJsvogel van Andy Luberti
Reflection of a great tit
Bokje van Arie van den Hout

Madelon Dielen reist voor haar beelden maandenlang door verlaten landschappen in Arctisch gebied, waar zij zich laat meevoeren met de seizoenen, over vulkanische steppes en langs kronkelende gletsjerrivieren. 

In die landschappen zoekt zij graag uitersten op, in haar hang naar avontuur en vrijheid. Zij dompelt zich onder in de immens krachtige en tegelijkertijd rustgevende natuur, die haar verwondert en fascineert. 

Het werk van Madelon komt binnenkort online, stay tuned!

Mountain lake Alaska

KUNST VOOR IN DE AGENDA

  • MART VISSER bij PARC BROEKHUIZEN tot en met 31 januari 2023
  • ART FAIR NAARDEN van 26/01 – 29/01 – 2023
  • KEES VAN DONGEN in SINGER LAREN van 17/10 – 7/5 – 2023
  • VERMEER in het RIJKSMUSEUM van 10/2 – 4/6 2023

???? a

error: