Women in Art Wall

‘Meanwhile’ is er een leuke samenwerking ontstaan tussen Equals en Art & Pictures, voortgekomen uit de gezamenlijke organisatie van de Women in Art Exhibition die in het weekend van 29 sept – 1 okt zal gaan plaatsvinden (tickets verkrijgbaar via de button onderaan deze pagina)
Art & Pictures heeft in het Clubhouse van Equals aan de Raamgracht in Amsterdam een expositie ingericht met werk van maar liefst 13 kunstenaressen; de Women in Art Wall. Kom je een keer langs? Of wil je in deze prachtige ruimte (zie foto) een borrel of evenement organiseren, neem contact op, dan maken we een afspraak. Mail naar nicky@artandpictures.nl

En over 2 weken ~ van 15-18 juni ~ is Art Laren. Art & Pictures werkt inmiddels samen met 27 kunstenaars en fotografen en het is tot mijn spijt niet mogelijk iedereen mee te nemen naar een beurs. Waar ik in de collectie juist zoek naar diversiteit gaat het op een beurs in de stand (stand 31, onthouden!) juist om samenhang. En ik denk dat het weer is gelukt, heel benieuwd naar jullie reacties!

Graag stel ik hier nog een viertal kunstenaars aan jullie voor die in de stand van Art & Pictures (stand 31, onthouden!) zullen exposeren.

En kom vooral langs, kunstwerken zijn in het echt altijd nóg mooier.

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de preview op donderdagavond 15 juni van 18.00 – 21.00. De overige dagen ben je natuurlijk ook van harte welkom, mail in alle gevallen voor vrijkaartjes naar nicky@artandpictures.nl

Tot leuks!

Nicky

Women in Art Wall empowered by Art & Pictures

Speciaal voor Art Laren maakte kunstenares Ingeborg Herckenrath deze prachtige lotusbloemen. Als ze een idee heeft, maakt Ingeborg een schilderij meestal in één dag af. Laag over laag waardoor er een mooie diepte ontstaat, soms aangevuld met teksten of knipsels. Dan weer brengt ze patronen aan die ze overschildert waardoor er een prachtig vervaagd effect ontstaat. Het resultaat is een zorgvuldig uitgewerkt plan waarin ze slim speelt met kleur, techniek en last but not least, emotie.

Lotus III van Ingeborg Herckenrath
Lotus II van Ingeborg Herckenrath
Lotus I van Ingeborg Herckenrath

Jong talent Erik Sluijs studeerde in juni 2021 af als product ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij werkt vanuit zijn studio en is voornamelijk bezig met het bedenken van nieuwe mal technieken. Als ontwerper is Erik altijd geforceerd op zoek naar toeval. Dat begint bij het materiaal. Hij vindt het enorm interessant om vormen, technieken en materialen op een steeds wisselende manier toe te passen, zodat er steeds wisselende resultaten uitkomen.

Claudius van Erik Sluijs
Wall Pieces Erik Sluijs

Een kunstwerk van Annejole Jacobs – de Jongh is direct herkenbaar en dat is natuurlijk heel bijzonder, dat ze zo’n specifieke, eigen stijl heeft ontwikkeld. Vanuit haar pittoreske atelier in Kralingen, Rotterdam, timmert Annejole al zo’n 25 jaar succesvol aan de weg. Ze gebruikt graag thema’s en series in haar vrije werk. En kleur! Dit is precies wat haar werk zo herkenbaar maakt.

Sixties with Brigitte Bardot

Ook dit prachtige werk van live painter Marcelle Schoenmaker zal te zien zijn tijdens Art Laren.

Met een solide basis van zo’n 25 jaar modeltekenen en live schilderen op evenementen, heeft Marcelle haar werkgebied uitgebreid en zijn dans, muziek en mode een nieuwe bron van inspiratie geworden.

De kunstenares werkt het liefst live, dicht bij het podium. Het creatieve proces van een optreden geeft haar werk de energie die ze wil laten zien.

The Pink Dress by Marcelle Schoenmaker
error: