Zomer💛

Art & Pictures

Terwijl ik dit schrijf zit ik onder een palmboom bij het zwembad. Rust, luieren, mijmeren, zwemmen in zee en de warmte zorgen voor ontspanning en lange avonden tafelen met het gezin. Echt genieten.

De maand juni stond vooral in het teken van kunstbeurs Art Laren, zowel de voorbereidingen en opbouw als de leveringen en de ´nazorg´. Er hing een lekkere drukke vibe bij Art & Pictures, heerlijk. En precies toen mijn inspiratie dreigde op te raken begon de zomervakantie, uitstekende timing:)

Zomertip: bezoek een lokaal museum, waar je ook bent. Dit zijn vaak echte pareltjes en zonder de lange rijen en mensenmassa’s bij de grote, bekende musea. Ook als je thuis blijft is dit leuk om te doen.

Zakelijke tip: regelmatig krijg ik de vraag of de aanschaf van kunst ook zakelijk kan. Dat kan zeker, sterker nog, is heel interessant. Zowel het huren als het kopen van kunst is fiscaal aftrekbaar omdat het wordt beschouwd als bedrijfsmiddel, in dit geval interieurinrichting. Kunst mag afgeschreven worden tot 40% van de aanschafwaarde. Dat is een mooi voordeel, zeker wanneer de kunst in waarde stijgt, helaas weet je dat zelden van tevoren. Dan is er ook nog de investeringsaftrek, deze kan oplopen tot wel 28% afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag.
Persoonlijk zou ik adviseren om het fiscale voordeel als secondaire reden te gebruiken om kunst aan te schaffen. Mooie kunst op kantoor heeft een enorm toegevoegde waarde. Het kan inspireren, motiveren, een onverwacht gesprek opleveren en zorgen voor ontspanning. Ook is kunst interessant voor het aanzien van je bedrijf.
Neem contact met ons op voor meer informatie of een tailormade zakelijk voorstel voor jouw bedrijf. En check vooral bij je accountant!

De volgende rondleiding bij het Depot van Museum Boijmans van Beuningen staat gepland op vrijdag 16 september van 14-15 uur. De kosten zijn € 7,50 p.p. voor de rondleiding en de entree van het Depot is gratis met een Museumjaarkaart. Mail je mij als je (weer) mee wilt? nicky@artandpictures.nl

Liefs, Nicky

Eigenaar Art & Pictures

. Creativity is contagious, pass it on 
Albert Einstein

Paperback van Ingrid van der Meer

Paperback

Nieuw werk online van onze getalenteerde kunstenares Ingrid van der Meer. Het is erg leuk om de ontwikkeling in haar werk te zien en te volgen. Wij zijn fan!

 Zomeractie: bij iedere aankoop in de maand augustus een gratis fotoboek naar keuze (mits op voorraad) 
 

error: