Mairo | Documentary

750,001.675,00

Het werk van Chris de Bode is verkrijgbaar in diverse maten en afwerkingen.
Wij bieden hier de meest gekozen formaten en afwerkingen aan.
Neem gerust contact op om mogelijkheden te bespreken.

NB Lees het verhaal van Mairo in de bijschriften onder de foto’s van Chris.

 

Beschrijving

Kies voor iets bijzonders aan de muur zoals dit werk Mairo van documentaire fotograaf Chris de Bode.

 

Mairo met geruite hoofddoek: 11 jaar

“Ons dorp was zo vredig. Er waren vaak feesten, ik ging naar school en had vriendinnen. De dag begon zo normaal: ik ging naar school en deed mijn best in de klas. Ik dacht eerst dat het gewoon soldaten waren. Totdat ze begonnen te schieten. Ze schoten alle mannen in de moskee dood en riepen islamitische verzen. Ze bleven een jaar in ons dorp. Niemand was zijn leven zeker. Ik kon niet meer naar school, want die werd direct gesloten.

Op een dag werden alle vrouwen en meisjes de school in gedreven. Van meisjes van 7 jaar tot vrouwen van 70 jaar. We werden vastgebonden en geslagen. We kregen geen eten of water. Ze sloegen ons en dreigden ons te vermoorden. Getrouwde vrouwen negeerden ze. Ongetrouwde vrouwen of jonge weduwen werden een voor een gekeurd en werden gedwongen te trouwen met een van de soldaten. Als je getrouwd was, werd je geacht seks te hebben met je nieuwe echtgenoot. Ze zeiden dat ze ons mee zouden nemen naar Chibok. Daar schrok ik van, want ik had gehoord over de schoolmeisjes die daar verdwenen waren. Met 20 andere meisjes ben ik die nacht het raam uit geklommen. Het was een groot risico, want als je betrapt werd dan werd je meteen vermoord. Ik had geen keuze… Ik wilde niet eindigen als een van de Chibok meisjes.”

 

Susan met blauwe hoofddoek: 14 jaar

“We zijn heel hecht. We hebben allemaal iets soortgelijks meegemaakt en dat schept een band. Hierdoor zijn we vriendinnen voor het leven geworden. We snappen elkaar zonder iets uit te hoeven leggen. Soms praten we over onze ervaringen. En we praten over de mensen die mee zijn genomen of die vermoord zijn. Zo houden we de herinneringen levend.”

 

Stella met gele hoofddoek: 13 jaar

“Ik wil er niet over praten. Ik kan je alleen zeggen dat ik nu veilig hier ben met mijn ouders, broertjes en zusje. Hoe ik hier gekomen ben of wat er met me is gebeurd, dat hou ik liever voor mezelf. Het doet teveel pijn om er over te praten.”

 

 

Het werk van Chris de Bode is verkrijgbaar in diverse maten en afwerkingen.
Wij bieden hier de meest gekozen formaten en afwerkingen aan.
Neem gerust contact op om mogelijkheden te bespreken.

 

50cm x 50cm Fine Art Print op dibond € 750 en met baklijst € 950
50cm x 50cm Fotoprint op Acrylglas € 900
70cm x 70cm Fine Art Print op dibond € 850 en met baklijst € 1150
70cm x 70cm Fotoprint op Acrylglas € 1100
100cm x 100cm Fine Art Print op dibond € 1150 en met baklijst € 1675
100cm x 100cm Fotoprint achter Acrylglas € 1500

 

over de fotograaf

Chris de Bode is een documentaire fotograaf. Het gros van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. Chris probeert in zijn werk altijd nieuwe invalshoeken te vinden die het verhaal kunnen visualiseren. De mens staat altijd voorop in zijn werk ook al is die niet altijd zichtbaar in beeld. De mensen en daarvan afgeleide situaties stralen in zijn foto’s kracht en tegelijk kwetsbaarheid uit. Een visuele zoektocht naar verbinding die uitnodigt om verder te kijken dan het stereotype beeld waarmee we elkaar zo vaak tekort doen.

Chris werkt in opdracht voor hulporganisaties, kranten en tijdschriften maar ontwikkelt ook eigen projecten. De Bode werkt voor onder andere de UNHCR, Aidsfonds, Save the Children, National Geographic, British Red Cross, St Vluchteling en the Guardian. Zijn werk wordt over de hele wereld gepubliceerd. Chris heeft prijzen gewonnen bij World Press Photo, de Zilveren Camera, Alfred Fried Award en ook meerdere Lens Culture Portrait Awards.

 

Over Art & Pictures

Art & Pictures is een online galerie met een uniek portfolio; een combinatie van schilderijen, mixed media en fotografie voor aan je muur. Iets kleins en persoonlijks of juist een groot ‘statement piece’, het team van Art & Pictures kan je helpen en adviseren om de juiste keuze te maken voor thuis of op kantoor. We werken samen met een zeer uiteenlopende groep kunstenaars en fotografen, gevestigde namen en opkomend talent, uit binnen- en buitenland. Dit maakt onze collectie aangenaam veelzijdig: aerials, art photography, digitale kunst, natuurfotografie en prachtige portretten. Er is keuze uit zowel origineel werk als gelimiteerde edities en fine art prints.

Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren en kunnen voor ieder budget een passend aanbod naar wens maken.

Mairo